Тест за наблюдателност и дедукция

Submitted by Fatal Error on Нед., 05/01/2022 - 07:50
Тест за наблюдателност и дедукция

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ето един известен тест който циркулира из интернет, но вероятно датира от времето преди мрежата. Малцина могат да отговорят на всички въпроси в този него. Правилните отговори предполагат наличието на наблюдателност и дедуктивни способности, които само малцина от нас притежават.

Вижте следната картинка:

Излет

 

Един приятен излет сред природата, нали? Но в това изображение се крие повече информация, отколкото предполагате! Концентрирайте се и се постарайте да отговорите на следните въпроси:

1.Колко туриста има в лагера?
2. Кога са пристигнали - днес или преди няколко дни?
3. С какво, как са пристигнали?
4. Колко далеч е най близкият град?
5. Откъде духа вятърът - от Север или Юг?
6. Кое време на деня е?
7. Къде е отишъл Алекс?
8. Кой е бил дежурен вчера?
9. Кой ден е днес?
10. И кой месец?

 

 

За отговорите скролирайте надолу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. В лагера има четири туриста.  Забележете броя на лъжиците и чинийте, както и редовете в списъка:

otgovor1

 

2. Туристите са пристигнали преди няколко дни - палатката не може да хване паяжина за часове:

otgovor2

 

3. Туристите са пристигнали с лодка - надяваме се, че греблата, опряни на дървото не са убягнали на внимателния ви поглед:

otgovor3

 

4. Най близкият град или село изглежда е доста близо - иначе откъде би се взела кокошката в долния ляв ъгъл. Дините също не растат в дивата природа, а е неудобно да се носят отдалече.

otgovor4

 

5. Вятърът духа от юг - забележете посоката на знаменцето на палатката, както и по дългите клони на дърветата от подветрената страна. Известно е, че клоните на дърветата са по дълги от южната им страна.

otgovor5

 

6. Времето на деня е сутрин. Понеже, както установихме, вятърът духа от Юг, гледната точка на зрителя е от Изток - при поглед от Изток на Запад южната посока е от лявата страна на наблюдателя. Сянката на момчето сочи на Запад и е дълга, което означава, че слънцето се намира зад наблюдателя, т.е. на Изток и не е високо над хоризонта, което означава, че е сутрин.

otgovor6

 

7. Със сигурност Алекс е отишъл на лов за пеперуди. Въпросът предполага, че той не се намира в лагера и не присъства в картинката:

otgovor7

 

8. Колин е бил дежурен вчера. Сега той си рови в раницата, докато Джеймс прави снимки - виждаме триножника на фотоапарата му в неговата раница, означена с "J". Алекс, както разбрахме, е на лов за пеперуди. Очевидно и тримата не се занимават с нещо полезно за групата. Това означава, че момчето с черпака, което готви е Петер и е дежурен. Ако погледнем графика, закачен на дървото, ще видим, че преди Петер дежурен е бил Колин.

otgovor8

 

9. Ако отново погледнем графика на дървото, виждаме, че днес очевидно е 8ми, щом е дежурен Петер.

 

10. Намираме се в разгара на лятото - Август. Сезонът на дините...

otgovor10

 

Таг

Коментар

Restricted HTML

  • Разрешени HTML tag-ове: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.