Razkazi

Очите

Submitted by Fatal Error on Вт., 06/15/2023 - 10:06
Очите - илюстрован разказ с илюстрации от изкуствен интелект.--------------------------------------- ------------------------------------------------------------------------------------------------ Отворих очи и в този миг усетих, че нещо не беше наред. Размърдах се неспокойно в леглото, оттърсвайки се от мъгливия свят на сънищата, докато същевременно се опитвах да слепя парчетата от реалността в главата си. За разлика от всяка друга сутрин, този път май някои не пасваха съвсем. Нещо определено не беше наред...

Таг

Човек 2.0

Submitted by Fatal Error on Вт., 04/18/2023 - 21:52

Някъде дълбоко под земята, на неизвестно място, скрито не само от широката, но дори и от по „тясната“ общественост, се бяха събрали едни от най-влиятелните хора на планетата. Което не означаваше непременно най-известните. Не, повечето от тях пребиваваха в сенките на публичния живот, но за сметка на това имаха властта да го определят. Поне до тази степен, която засягаше техните интереси.

Таг

Love is in the Air

Submitted by Fatal Error on Пон., 04/17/2023 - 19:35

Министър-Председателят стоеше прав в правителствената заседателната зала, а на столовете около мраморната маса чинно бяха заели местата си всички негови министри, със своите бележници и химикалки пред тях.  Погледите им сновяха между едрата, внушителна фигура на министъра, и видеоекрана зад него. На този екран се виждаха няколко графики, част от презентацията на новата, амбициозна програма на правителството, която целеше в най ускорени срокове да превърне Държавата в регионален икономически и военен лидер.

Таг

Всяка жаба да си знае гьола

Submitted by Fatal Error on Пон., 04/10/2023 - 13:54

Петър се беше излегнал върху холния диван, а над него, като мрачни облаци, висяха мислите му. Те бавно преливаха едни в други, в опит да придобият конкретна форма и концепция, а именно тази на книгата, която желаеше да напише. Темата беше за свободата на индивида и за системата, за техния сблъсък,  в който, уви, по често побеждаваше системата. Системата, която подкопаваше демокрацията в глобален мащаб и заплашваше автономията на индивида.

Таг

Подрязването

Submitted by Fatal Error on Пет., 03/24/2023 - 10:48

Една фраза беше влезнала в главата ми и не искаше да излезне. „Подрязване на крилата“. Всъщност, така се казваше един кратък експериментален филм, който сайтът YouCube ми препоръча. Така и не го гледах, напоследък все по рядко гледам това, което разни сайтове ми препоръчват. Уж става въпрос за нещо в тон с твоите интереси, пък всъщност имало скрита картинка и гъделичкането на интересите ти е стръвта, която да захапеш, за да погълнеш и отровата. Каква е отровата ли?

Таг

Върховете

Submitted by Fatal Error on Вт., 03/23/2023 - 19:37

Валентин Перес уморено застана пред очния скенер, след секунда се чу звук и вратата тихо се отвори. Той влезна в дома си и се строполи на креслото в миниатюрния хол. Осветлението се настрои автоматично на приглушен режим, адаптирайки се към текущото му състояние. По стените се виждаха дузина декоративни осветителни блока с играещи пламъчета в тях, които осветяваха помещението в топлите оранжеви нюанси на догаряща камина.

Таг

Изгубени в превода

Submitted by Fatal Error on Нед., 03/19/2023 - 21:59

-Подай ми портокаловия сок, ако обичаш.

-Ето, заповядай. Впрочем, ти защо купи точно портокалов сок?

-Моля? Защо да не купя портокалов сок?

-Има всякакви други видове. Забелязах, че напоследък взимаш само портокалов сок.

-Е, и? Не знаех, че ти се пие нещо друго.

Таг

4

Submitted by Fatal Error on Нед., 03/19/2023 - 17:14

Една сутрин Иван Коев се събуди от четири силни удара по стената. Понеже вече почти беше дошло време за ставане, той не остана в леглото, в опит да си доспи. Прокле съседите и се запъти към банята. След като си взе душ, облече се и приключи със закуската, Иван тръгна към работа. Пред входа нещо блестеше на земята и след като се наведе, Иван установи, че това бе просто монета от един лев. Тогава видя и другата, близо до нея. После съзря още две.

Таг

Така е най добре за всички

Submitted by Fatal Error on Съб., 03/18/2023 - 21:29
В обширния офис на „Държавна безопасност“(State Security, SS) цареше полумрак. Оскъдната светлина идваше предимно от многобройните монитори, зад някои от които се наблюдаваха съсредоточени лица. Гръмовержецът беше едно от тези лица. Той стоеше замислен пред своя 34 инчов екран, а бръчката между очите му ставаше все по дълбока. Колкото и да му се искаше всичко да протича гладко и лесно, това все не се случваше. Досадните проблеми,  плод на случайности, недоглеждания и грешки, или на някаква комбинация от тези фактори, смущаваха ритъма на уж добре смазаната машина на дълбоката държава и дори можеха да причинят аварии. А работата на тези като Гръмовержеца беше това да не се случва.

Таг