Novo

25-ят Кадър(филм)

Submitted by Fatal Error on Нед., 12/04/2022 - 15:05
Филм за психическия тормоз и видовете внушения, които се използват днес във виртуалната  и реална среда. Атмосферата наподобява жанра "Film Noir", където главният герой, попаднал в дадена ситуация, бавно деградира с времето. Филмът описва сблъсъка между човека и Системата, където последната притежава всички средства за влияние върху индивида. Защото тя го познава по-добре отколкото той себе си.

Войната за съзнанието и как да я спечелим(Брандън Смит)

Submitted by Fatal Error on Вт., 04/26/2022 - 08:22
Всички борби, войни, боеве и кавги, всички конфликти от всяко време и място (освен тези, при които двете страни отговарят на един и същи кукловод) започват и свършват като битки на ума. Нито един конфликт не се решава единствено от физическа сила. В действителност противникът с технологическо предимство е често по-уязвим от привидно по-слабия си противник.

Таг

Зареждане на съзнанието с нагласи, идеи и усещания

Submitted by Fatal Error on Пон., 04/25/2022 - 18:48

Зареждането на съзнанието и подсъзнанието с понятия и нагласи и оформянето на подсъзнателната настройка, чрез целенасочено представяне на различен тип информация е един от най използваните похвати за въздействия. За силата и ефективността на тази методика говори експериментът, проведен от Нюйоркския Университет от психолога Джон Бардж.

В основата на пирамидата (на Маслоу)...

Submitted by Fatal Error on Нед., 04/24/2022 - 18:01

Днес индивидът тихомълком е подложен на подмолно осакатяване на съзнанието и подчинение чрез техники за психологическо програмиране, социални методики, юридически механизми, социална инфилтрация, културни диверсии, медийна манипулация, дори контролирана престъпност - мафия. Икономическото потискане е факт - несигурността на работното място, ниското заплащане, съчетано с високи цени на наемите, транспорта и услугите поставят мнозинството от хората в състояние на стрес.

Таг

Психологически въздействия. Употреба.

Submitted by Fatal Error on Нед., 04/24/2022 - 17:49

Поддържането на хората в едно контролирано състояние е цяла наука, датираща от зората на Цивилизацията и представляваща част от нея. Стремежът към власт и контрол изглежда е част от човешката природа, но смея да се надявам, по низшата такава.

Таг

Емоциите над логиката

Submitted by boyan on Нед., 04/17/2022 - 18:09

Независимо за какво става дума, в повечето случаи троловете/манипулаторите ще се опитат да събудят емоции в индивида, които да засенчат логиката и критичното мислене. Когато ви тласнат по пътя на емоциите те добиват контрол над вас и увеличават вашата степен на внушаемост. В този момент вие ставате възприемчиви към внушения и емоционално уязвими.