Novo

4

Submitted by Fatal Error on Нед., 03/19/2023 - 17:14

Една сутрин Иван Коев се събуди от четири силни удара по стената. Понеже вече почти беше дошло време за ставане, той не остана в леглото, в опит да си доспи. Прокле съседите и се запъти към банята. След като си взе душ, облече се и приключи със закуската, Иван тръгна към работа. Пред входа нещо блестеше на земята и след като се наведе, Иван установи, че това бе просто монета от един лев. Тогава видя и другата, близо до нея. После съзря още две.

Таг

Довери се на приятел

Submitted by Fatal Error on Съб., 03/11/2023 - 19:36

Париж нахлуваше в съзнанието на Филип Козловски без спирачки, което причиняваше замайване. Доцентът не можеше да си отговори дали това се дължеше на ранния сутрешен полет и съответното недоспиване, дали на лятната жега и влагата от изпаренията на Сена, или пък може би на особената магия, която мнозина приписват на този град. Класическите форми  и детайли около него се разливаха в съзнанието му като картина на някой импресионист.

Таг

Образцов гражданин (Model Citizen) - кратък дистопичен филм

Submitted by Fatal Error on Вт., 01/05/2023 - 17:18
Добре дошли в град Autodale. В него всички са хубави и щастливи. Градът се управлява разумно и ефективно. Всеки е щастлив да изпълнява своите задължения. И... в Autodale няма чудовища. Но не ги хранете!

25-ят Кадър (филм)

Submitted by Fatal Error on Нед., 12/04/2022 - 15:05
Филм за психическия тормоз и видовете внушения, които се използват днес във виртуалната  и реална среда. Атмосферата наподобява жанра "Film Noir", където главният герой, попаднал в дадена ситуация, бавно деградира с времето. Филмът описва сблъсъка между човека и Системата, където последната притежава всички средства за влияние върху индивида. Защото тя го познава по-добре отколкото той себе си.

Войната за съзнанието и как да я спечелим(Брандън Смит)

Submitted by Fatal Error on Вт., 04/26/2022 - 08:22
Всички борби, войни, боеве и кавги, всички конфликти от всяко време и място (освен тези, при които двете страни отговарят на един и същи кукловод) започват и свършват като битки на ума. Нито един конфликт не се решава единствено от физическа сила. В действителност противникът с технологическо предимство е често по-уязвим от привидно по-слабия си противник.

Таг

Зареждане на съзнанието с нагласи, идеи и усещания

Submitted by Fatal Error on Пон., 04/25/2022 - 18:48

Зареждането на съзнанието и подсъзнанието с понятия и нагласи и оформянето на подсъзнателната настройка, чрез целенасочено представяне на различен тип информация е един от най използваните похвати за въздействия. За силата и ефективността на тази методика говори експериментът, проведен от Нюйоркския Университет от психолога Джон Бардж.

В основата на пирамидата (на Маслоу)...

Submitted by Fatal Error on Нед., 04/24/2022 - 18:01

Днес индивидът тихомълком е подложен на подмолно осакатяване на съзнанието и подчинение чрез техники за психологическо програмиране, социални методики, юридически механизми, социална инфилтрация, културни диверсии, медийна манипулация, дори контролирана престъпност - мафия. Икономическото потискане е факт - несигурността на работното място, ниското заплащане, съчетано с високи цени на наемите, транспорта и услугите поставят мнозинството от хората в състояние на стрес.

Таг

Психологически въздействия. Употреба.

Submitted by Fatal Error on Нед., 04/24/2022 - 17:49

Поддържането на хората в едно контролирано състояние е цяла наука, датираща от зората на Цивилизацията и представляваща част от нея. Стремежът към власт и контрол изглежда е част от човешката природа, но смея да се надявам, по низшата такава.

Таг

Емоциите над логиката

Submitted by boyan on Нед., 04/17/2022 - 18:09

Независимо за какво става дума, в повечето случаи троловете/манипулаторите ще се опитат да събудят емоции в индивида, които да засенчат логиката и критичното мислене. Когато ви тласнат по пътя на емоциите те добиват контрол над вас и увеличават вашата степен на внушаемост. В този момент вие ставате възприемчиви към внушения и емоционално уязвими.