Testove

Тествайте вашата психическа издръжливост!

Submitted by Fatal Error on Съб., 07/08/2023 - 08:30

В живота все повече се налага да бъдем психически издръжливи. В условията на нарастваща конкуренция и стрес е жизненоважно да можем да запазим фокуса и концентрацията си върху важните за нас неща, и същевременно да усвоим умението да игнорираме маловажните такива. Иначе дребните фрустрации, обиди и проблеми лека полека ще ерозират душевния ни покой и равновесие, от което ще пострада животът ни, а понякога дори и нашето здраве.

Таг

AdNauseam - клика на рекламите вместо вас!

Submitted by Fatal Error on Вт., 05/31/2022 - 20:09
Не просто блокер на реклами, а рекламен саботьор! Тъй като онлайн рекламата става все по персонализирана, натрапчива и несанкционирана, AdNauseam работи за обезсмисляне на този бизнес модел, като автоматизира кликванията върху всички налични реклами в даден сайт, от името на своите потребители. Изграден върху uBlock Origin, AdNauseam тихо клика върху всяка блокирана реклама, регистрирайки посещение в базите данни на рекламните мрежи. Тъй като събраните данни показват повсеместен поток от кликвания, проследяването, насочването и наблюдението на потребителите стават безполезни.

Таг

Контрол (игра)

Submitted by Fatal Error on Пет., 05/06/2022 - 06:53
Не мога да забравя една фраза отпреди години, изречена от една амбициозна госпожа, с която, меко казано, не бяхме на едно мнение. "Не бива да има свобода, бой по тъпата глава!" Следната игра дава на всеки тази възможност:

Таг

Ставате ли за агент на ЦРУ?

Submitted by Fatal Error on Пет., 05/06/2022 - 06:32

Следващото изображение - тест за наблюдателност е разпространено от ЦРУ в Туитър, може би с цел подобряване на общественото мнение за тази служба. Независимо от причините, вие също можете да тествате дали сте достатъчно наблюдателни. Ако намерите и 10 те разлики между двете снимки, кой знае, може пък и да получите обаждане от непознат номер... :)

Таг

Политически компас

Submitted by Fatal Error on Пет., 05/06/2022 - 06:06

Къде стоите по осите ляво-дясно и либерализъм-авторитаризъм? Дали подкрепяте социалната държава или необуздания капитализъм? Дали уважавате повече свободата и човешките права или искате управление на "силната ръка" и колективистично подчинение на авторитети, в името на Държавата?  Това можете да разберете, ако положите теста за политическа ориентация в линка по долу. В този сайт можете да намерите и още много интересни статии и новини.

Политически Компас:

https://www.politicalcompass.org/

Таг

Тест за възприятие

Submitted by Fatal Error on Вт., 05/03/2022 - 14:53
Реално, ние виждаме чрез мозъка си. Без зрителната информация да бъде "декодирана" от него, за нас видяното би било единствено колекция от цветни петна. Мозъкът е отговорен за разпознаването на образите и свързването им в неща, имащи смисъл за нас. Той рисува образите за нас, като избира кои от постъпващите информационни точки да свърже с линии и по какъв начин да го направи.

Таг

Тест за наблюдателност и дедукция

Submitted by Fatal Error on Нед., 05/01/2022 - 07:50
Ето един известен тест който циркулира из интернет, но вероятно датира от времето преди мрежата. Малцина могат да отговорят на всички въпроси в този него. Правилните отговори предполагат наличието на наблюдателност и дедуктивни способности, които само малцина от нас притежават.

Таг