На добър час, абитуренти!

Submitted by Fatal Error on Съб., 05/28/2022 - 06:51
Абитуренти

Здравейте скъпи младежи и девойки,

Добре дошли при нас, възрастните!

Сега се намирате на прага между детството и съзнателния живот на възрастен и отговорен гражданин. Затова трябва да забравите някои неща и да научите нови.

Забравете вашите детски мечти и капризи. Те няма да ви помогнат в света на възрастните. Този свят, особено по нашите ширини, се движи от невидими, но железни правила. Който не ги спазва - плаче много. Затова четете изключително внимателно:

 

Правило 1: Научете се да смирявате!  Винаги помнете старата българска мъдрост "Преклонена главица сабя не я сече!", а също и не по малко поучителната - "Да бе мирно седяло, не би чудо видяло". Смирението е майка на оцеляването!

Правило 2: Бъдете зависими! Никога не забравяйте че зависимостите скрепяват българското общество. Без тях обществото ще се разпадне и ще настъпи анархия. Каквото и да правите в този живот, неизменно ще се сблъсквате с желязните обръчи на зависимостите - и в бизнес план, и в социален, и може би дори и в личен. И в още други планове. Влизайки в системата на зависимостите, вие ставате употребяем матриял и преставате да сте свободен електрон, носещ смут и хаос!

Правило 3: В нашето общество шефът не е просто шеф, а Господар! Помнете, че той държи ножа и хляба. Възможно е той да има план за вас и за живота ви извън работното място. Той ще ви подскаже кога е дошло времето  да вземете голям кредит, който ще изплащате години, кога да се ожените, кога да имате деца...  Слушайте го. Той е мъдър и ви мисли най доброто. Ако имате късмет, ще можете да бъдете негов роб дъъълги години.

Правило 4: Свободата е робство! Под свобода незрелият индивид разбира диктата на своите случайни капризи и прищявки.Той не може да усмирява своите страсти!  И затова свободата го унищожава. А чрез подчинението си на по висшите, мъдри и разумни хора, той бива спасен от самия себе си!

Правило 5: Жертвайте се за другите, за Обществото, за Родината, дори за Бялата Раса, ако така ви харесва. Но се жертвайте! Ако дадете път на себелюбието, алчността и егоизма, животът ще ви постави на мястото и много ще плачете! Цивилизованият човек  винаги се жертва за другите, той е усмихнат и вежлив, дори когато от него не е останало нищо!

Правило 6: Забравете думата справедливост! Помнете, в природата няма справедливост, справедливостта е опасна илюзия, разпространявана от идеалисти и безотговорни елементи. Тази илюзия, оставена без контрол, води обществото до анархия и разпад!

Знайте, че в обществото от край време съществува изконен ЖЕЛЕЗЕН РЕД! Силният винаги имат право и това е природен закон! Как изобщо може слабият да има право? Стремежът към справедливост може не само да затвори врати за вас, но и да ви унищожи.

Правило 7: Знайте си мястото! Не забравяйте, че живеем в кастова система, в която всеки трябва да си знае мястото. Колкото по рано младият човек разбере това, толкова по добре за него. Не гледайте нагоре как живеят другите, а си налягайте скъсаните парцали. Всяка жаба да си знае гьола! Още в Библията е казано, че Господ има план за всеки - а планът ще ви бъде подсказан. Следвайте го. Иначе много ще плачете!

Правило 8: Не мислете прекалено! Да не искате да сте някакви "ентелигенти" с меки китки? В нашето общество мисленето е вредно. Гледайте новините, наслаждавайте се на забавните телевизионни шоута и понякога ходете на кино. Навремето един мъдър човек, който се е казвал Сталин, е стигнал до извода, че идеите са по опасни от оръжията, и щом сме забранили оръжията, как можем да позволяваме на хората да имат идеи? Нали знаете, една патка мислила, мислила, и умряла..........

Правило 9: Спестявайте, спестявайте. Никога не знаете утре какво може да ви се случи. Може да се наложи да давате рушвет на катаджията или в болницата, а нищо чудно да ви потрябват пари и за "Данък спокойствие"... Щото има много начини да нямате спокойствие, това е цяла наука, но... да не се отклоняваме...  Спестявайте всяко левче, вместо да го прахосвате безотговорно. Живейте скромно и правилно!

Правило 10: Правете деца! Децата са "матрияла" на Бъдещето! Топиме се!!!!! Настоящето не е важно, вие не сте важни, истински важни са бъдещето и децата! Без "матриял" няма Държава!  Жертвайте се за вашите деца, така както те на свой ще се жертват за своите! Това е висша добродетел.

 

И така, скъпи порастнали вече деца,

Със сълзи от радост ние възрастните приветстваме вашето навлизане в нашия свят, светът, който ние създадохме за вас.

Помнете, че животът е прекрасен и съумейте да се наслаждавайте се на всеки негов миг!

Тепърва има да учите много за този живот, а горните правила са само началото! Ако се научите да ги спазвате ще живеете достойно и смислено, и има вероятност дори да изпитате щастието на това, да доживеете до пенсия!

Ние възрастните ви стискаме палци!

Успех!

 

 

 

Таг

Коментар

Restricted HTML

  • Разрешени HTML tag-ове: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.