AdNauseam - клика на рекламите вместо вас!

Submitted by Fatal Error on Вт., 05/31/2022 - 20:09
AdNauseam

Не просто блокер на реклами, а рекламен саботьор!

Тъй като онлайн рекламата става все по персонализирана, натрапчива и несанкционирана, AdNauseam работи за обезсмисляне на този бизнес модел, като автоматизира кликванията върху всички налични реклами в даден сайт, от името на своите потребители. Изграден върху uBlock Origin, AdNauseam тихо клика върху всяка блокирана реклама, регистрирайки посещение в базите данни на рекламните мрежи. Тъй като събраните данни показват повсеместен поток от кликвания, проследяването, насочването и наблюдението на потребителите стават безполезни. Прочетете повече за AdNauseam тук.

AdNauseam е безплатно разширение за браузър, предназначено да прикрива данните от сърфирането и да защитава потребителите от проследяване от рекламни мрежи. В същото време AdNauseam служи като средство за засилване на недоволството на потребителите от рекламните мрежи, които пренебрегват поверителността и улесняват програмите за масово наблюдение. AdNauseam се присъединява към по-широк клас технически системи, които се опитват да служат на етични, политически и публични цели. В светлината на неуспеха на индустрията да се саморегулира или да се справи с излишъците от мрежово проследяване по друг начин, AdNauseam позволява на отделните потребители да вземат нещата в свои ръце, като им дава възможност да се борят срещу едностранното наблюдение. В технически аспект софтуерът следва подход, подобен на този на TrackMeNot, като използва обфускация(прикриване, замаскиране) като стратегия за изместване на баланса между проследяващите и проследяваните. За допълнителна информация относно този подход, моля, вижте този документ.

Инсталирайте си разширението. Фактът, че Гугъл го е забранил в своя уеб магазин, говори за това, че подобни инициативи имат смисъл!

https://adnauseam.io/

 

 

Таг

Коментар

Restricted HTML

  • Разрешени HTML tag-ове: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.