25-ят Кадър (филм)

Submitted by Fatal Error on Нед., 12/04/2022 - 15:05
25-ят Кадър

 

Филм за психическия тормоз и видовете внушения, които се използват днес във виртуалната  и реална среда. Атмосферата наподобява жанра "Film Noir", където главният герой, попаднал в дадена ситуация, бавно деградира с времето. Филмът описва сблъсъка между човека и Системата, където последната притежава всички средства за влияние върху индивида. Защото тя го познава по-добре отколкото той себе си. Поради това Системата може да обърне индивида срещу самия него и неговите ценности, да му създаде проблеми, да си играе с емоциите и желанията му,  да провокира неговите страхове и пороци и ехидно и високомерно да жонглира с тях, за да реализира своя план. Това е безмилостен механизъм, който преследва собствените си цели и използва хората като средство, независимо от техните желания, човешки права, свобода и достойнство.

Но в крайна сметка изборът принадлежи на Индивида.  Стойностният избор не зависи от обстоятелствата, той  е над проблемите на индивида и характера на ситуацията, и е по скъп от цената, която Индивидът ще заплати за него.

И това може да се окаже фатално за Системата.

 

Гледай "25-ят Кадър" в YouTube

Коментар

Restricted HTML

  • Разрешени HTML tag-ове: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.